Hunter, wat is dat?

03/08/2023

De automotive industrie, wat gaat dat nog geven?

 

Autonoom rijden, ingebouwde sensoren, een noodzaak van een nieuw type kennis, toegankelijkheid tot en beschikbaarheid van het juiste materiaal & documentatie, DWACC...

 

DWACC staat voor diagnostics; wheel alignment; calibration & control. Voor een schadehersteller: de schades die we onder ‘niet-body’ onderbrengen.

 

Wanneer een wagen binnenkomt bij Cryns, passen we deze logische volgorde toe. Eerst wordt een diagnose gedaan. Deze diagnose houdt in dat er een digitale foto van de wagen genomen wordt op het moment dat deze bij ons binnenkomt. Wat krijgen we hier te zien? Alles. Elke foutmelding of afwijking in het systeem. Op basis daarvan kunnen we bij herstel van de wagen over gaan tot Wheel Alignment of dus uitlijning.

 

Wanneer is dit vooral van belang? Bij schade aan de velgen, bij abnormale slijtage van de banden, bij een kalibratie van de ADAS-360° camera.

 

Waarom is dit van belang? De camera’s moeten juist afgesteld staan. Ze moeten nabije voorwerpen goed kunnen detecteren, de lane assist moet correct werken, de noodrem en noodstuur assist moeten op tijd een signaal ontvangen. Op deze manier bieden we een extra service die van groot belang kan zijn. Ook verhoogt dit de kwaliteit van de herstelling.

 

Wat gebruiken we hiervoor? De Hunter brug, in combinatie met het Hunter wieluitlijnsysteem. Een super-tool.

 

De wieluitlijner maakt gebruik van vier precisiecamera's om de positie en oriëntatie van doelen te meten die op elk wiel zijn gemonteerd met behulp van de gepatenteerde QuickGrip-adapters van Hunter. QuickGrip-adapters zijn voorzien van veerbelaste armen die de band vastpakken, waardoor metaal-op-metaalcontact en daaropvolgende velgschade worden geëlimineerd.

 

Het HawkEye  Elite-wieluitlijningssysteem heeft slechts 90 seconden nodig om wielen uit te lijnen en de lift op werkhoogte te brengen, doelen te monteren en luchtdruk in te stellen, vooruit te rollen om sensoren te compenseren, VIN-nummers te scannen en voertuigresultaten automatisch af te drukken.

 

Deel dit artikel op

Deel dit artikel op

Vind een herstelcenter in uw buurt

Vind een herstelcenter in uw buurt

Cryns team Mortsel

Vind een herstelcenter in uw buurt

Cryns team Mortsel

Op zoek naar een Cryns herstelcenter?

Vul uw adres, postcode of gemeente in en vind meteen een herstelcenter in uw buurt.